Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s předsedou klubu ke 120. výročí brandýského fotbalu

23.05.2021 | Petr Špaček

Přesně před 120 lety byl založen náš klub. V článků si můžete přečíst rozhovor s předsedou klubu Jiřím Weiglem ke 120. výročí založení fotbalového klubu v Brandýse nad Labem. Stalo se tak na schůzi konané 23. května 1901 v restauraci Na Rychtě, kde byl ustaven úředně povolený Sportovní kroužek Brandýs nad Labem.

Ještě než se dostaneme na dnešní výročí klubu, jak by jsi zhodnotil předčasně ukončenou sezónu 2020/2021 a jak moc chod klubu ovlivnila již druhá nedokončená sezóna za sebou? 
Sezóna 2020/21 byla bohužel krátká. Co se týká sportovního výsledku A mužstva, pak byl ovlivněn slabším úvodem, kdy kluci bohužel kolikrát nedokázali dotáhnout vyrovnané zápasy do vítězného konce. Poté přišlo zlepšení, bohužel covid sezónu utnul. Vedení se podařilo dokončit projekt hřiště s umělou trávou a nastartovat některé další změny zázemí, takže z tohoto pohledu panuje spokojenost.

Náš klub dnes slaví 120 leté výročí od oficiálního založení sportovního spolku v Brandýse. Jaká je tvoje první vzpomínka na brandýskou kopanou? 
Moje první vzpomínka je druholigová ze sezóny 1990/91 a utkání s Drnovicemi. Vzpomínám si na výbornou atmosféru a naplněný Spořilov, kde pokud člověk nepřišel dostatečně včas, tak už neměl dobrý výhled. Na zápasy jsem se chodil dívat s tátou a dědou a můžu říct, že brandýský fotbalový klub je už od dětství moje velká vášeň. 

Na jaké hráče nebo osobnosti našeho klubu ty nejvíc vzpomínáš?
Z druholigových časů si vzpomínám na výborné hráče Frantu Koubka, Jardu Ložka, Radka Kronďáka nebo Pavla Janáčka. V pozdějších časech jsem obdivoval třeba Davida Pecha, Martina Zamazala, Mirka Sunkovského, nebo Kubu Krajíčka. Z funkcionářů jsem se potkal s Jirkou Zamazalem a dodnes rád spolupracuji s Ivo Urbanem, obou si velmi vážím. 

Jedním z hesel tohoto výročí bude "Z generaci na generaci". Jak moc je pro tebe jako předsedu klubu důležité, že 90 % A-týmu tvoří kluci z Brandýsa nebo okolí? 
Pro mě osobně je to velmi důležité. Já sám jsem pravnukem jednoho ze zakladatelů klubu a můj vztah ke klubu je velmi silný. Myslím, že v našem klubu je silné pouto mezi hráči, lidmi okolo klubu a fanoušky. I bez velkých prostředků a srdcem se dá dělat dobrý fotbal, pokud se sejde správná parta lidí, a tu my v Brandýse máme. 

Vrcholem oslav bude sobota 26.6. Můžeš alespoň naznačit, na co se všechno fanoušci můžou v tento den těšit? 
Rádi bychom po dlouhé době lockdownu lidem nabídli klasické oslavy sportem a kulturou. Vedle zápasů mužů a mládeže uspořádáme charitativní zápas naší staré gardy proti týmu osobností Real Top Praha. K večeru uspořádáme koncert několika lokálních kapel. Chystáme stánkový prodej občerstvení a suvenýrů, všechny proto srdečně zveme!

Hlavním bodem dne bude charitativní zápas naší staré gardy proti týmu osobností Real Top Praha. Pro koho bude výtěžek nejenom z tohoto zápasu určen? 
Výtěžek z charitativního zápasu bude věnován malé Adriance, která je zdravotně hendikepovaná, konkrétně pro nákladné neurorehabilitační terapie, které jí mohou pomoci.

Jak se můžou fanoušci do sbírky zapojit?
Fanoušci a partneři nám mohou přispět na transparentní účet, který FK Brandýs pro účely charitativního projektu zřídil, za jakýkoliv příspěvek děkujeme. Fanoušci přispějí i tím, že na oslavný den na Spořilov přijdou, neboť na charitu poputuje rovněž část vybraného vstupného.

Co bys na závěr popřál k narozeninám FK Brandýs nad Labem?
Našemu klubu bych rád popřál dalších minimálně 120 let existence, zdravou a spokojenou členskou základnu a hodně sportovních úspěchů. BRANDÝS DO TOHO! 

 
Příští zápasy

Muži A | sobota 27.04.2024, 10:15
FK Brandýs nad Labem - SK Slaný
 
Muži A | sobota 04.05.2024, 17:00
SK Český Brod, a. s. - FK Brandýs nad Labem
 
Aktuální články
Proti deseti jsme vybojovali pouze bod

I když jsme po vyloučení domácího hráče hráli skoro 60 minut o jednoho muže navíc, tak si ze hřiště Újezdu odvážíme pouze bod....

 
S Kladnem ostudná domácí prohra 0:8

Další domácí utkání se nám vůbec nepodařilo a na jaře jsme poprvé prohráli. Nad naše síly bylo Kladno, které od začátku utkání...

 
Dvoubrankové vedení v Nespekách nestačilo

Ač jsme po prvním poločase odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem, který zařídil svými premiérovými brankami v našem dresu...

 
Zápas s Lounami rozhodla branka do šatny
 
Z Chebu si odvážíme pouze bod
 
O vítězství nad Admirou B jsme rozhodli v 1. poločase
 
Jaro jsme začali vítězstvím ve Štětí
 
Vítězem Zimního turnaje 2024 se stala Přední Kopanina
 
Přípravné zápasy - zima 2024
 
Zimní turnaj FK Brandýs nad Labem 2024
 
 
© eSports s.r.o. & FK Brandýs nad Labem - kontakt: fkbrandys@email.cz RSS