Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Michal Bohdan: "Při těžkém losu jsme herně nepropadli"

02.09.2017 | Jiří Weigl

V brandýské kabině je sotva měsíc, přesto už dokázal rozhodnout veledůležitý zápas s Vykání. Dvaatřicetiletý stoper Michal BOHDAN poskytl naší redakci zajímavý rozhovor.

Michale, do FK Brandýs jsi přišel těsně před začátkem divizní sezóny z Nymburka. Popsal bys fanouškům svojí dosavadní fotbalovou kariéru?

S fotbalem jsem začínal v Benátkách nad Jizerou, kde jsem působil až do postupu do krajského přeboru. Poté jsem byl osloven již přeborovou Litolí, se kterou jsme za dva roky vybojovali postup do divize, tu jsem si na předměstí Lysé šest let zahrál. Následující dva roky jsem strávil ve stejné soutěži v Nymburce, zde se nám podařilo vykopat postup do ČFL. No, a teď mě máte tady. Jestli naváži na postupové štace, bylo by jen dobře (smích).

Na jaké pozici nastupuješ nejradši? 

V tuto chvíli a v tomto věku se nejlépe cítím na pozici stopera. Vyzkoušel jsem si snad všechny posty, včetně gólmana, a to dokonce při divizním zápase od první minuty. 

Prozradíš svoji přezdívku a její historii? 

Má přezdívka je Mazan. Na jméno Michal na hřišti příliš neslyším. Tuto přezdívku vymyslel můj bratr asi před dvaceti lety. Proč? Asi se mu zdálo, že jsem maminčin nebo tátův mazánek (smích).

Komu fandíš v českém fotbale a komu ve světovém? Jaký je Tvůj oblíbený hráč? 

Fandím Spartě, i když v brandýské kabině jsme v dost velké menšině. Ve světovém fotbale fandím Juventusu Turín, za který také hrál můj oblíbenec Pavel Nedvěd.

Jak zatím hodnotíš působení v FK Brandýs po 3 zápasech? 

Těší mě, že jsme v těžkém losu herně nepropadli a s daleko silnějšími týmy jsme sehráli vyrovnané partie. Při větším fotbalovém štěstí a střeleckém umu jsme mohli mít více bodů.

V posledním zápase proti Vykáni jsi rozhodl zápas, jak bys svoji trefu popsal?

Standardní situaci dobře zahrál Martin Kovařík a já hlavou přehodil soupeřova brankáře, čímž jsem otevřel svůj brandýský střelecký účet. Kluci už mi říkali, že to budu mít drahé a to nepočítám co mi naúčtují za tento rozhovor :-)).

V dalším zápase nás čeká těžký soupeř z Vysokého Mýta. Jaký průběh zápasu očekáváš?

Každé venkovní utkání je těžké. Ve Vysokém Mýtě bude rozhodovat především naše disciplinovanost. Doufám, že z východu Čech exportujeme nějaké body, především pro naše diváky, kteří si v Brandýse fotbal užívají. 

 
Příští zápasy

Muži A | sobota 27.04.2024, 10:15
FK Brandýs nad Labem - SK Slaný
 
Muži A | sobota 04.05.2024, 17:00
SK Český Brod, a. s. - FK Brandýs nad Labem
 
Aktuální články
Příští zápas: SK Slaný (24.kolo)

V sobotu od 10:15 na svém hřišti přivítáme SK Slaný.

 
Proti deseti jsme vybojovali pouze bod

I když jsme po vyloučení domácího hráče hráli skoro 60 minut o jednoho muže navíc, tak si ze hřiště Újezdu odvážíme pouze bod....

 
S Kladnem ostudná domácí prohra 0:8

Další domácí utkání se nám vůbec nepodařilo a na jaře jsme poprvé prohráli. Nad naše síly bylo Kladno, které od začátku utkání...

 
Dvoubrankové vedení v Nespekách nestačilo
 
Zápas s Lounami rozhodla branka do šatny
 
Z Chebu si odvážíme pouze bod
 
O vítězství nad Admirou B jsme rozhodli v 1. poločase
 
Jaro jsme začali vítězstvím ve Štětí
 
Vítězem Zimního turnaje 2024 se stala Přední Kopanina
 
Přípravné zápasy - zima 2024
 
 
© eSports s.r.o. & FK Brandýs nad Labem - kontakt: fkbrandys@email.cz RSS